Вести

РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА НЕГОТИН - ЗАЈЕЧАР

Зоран Дробњак в.д. директора ЈП „Путеви Србије“ заједно са Владимиром Величковићем, председником Привременог органа општине Неготин обишао је у недељу 17. децембра деоницу пута од Неготина ка Зајечару која ће бити реконструисана идуће године.
„Захваљујући Влади Републике Србије, Министарству саобраћаја и грађевине, ЈП Путеви Србије улажу сваке године у летње и зимско одржавање отприлике око 500 милиона. „Путеви Србије“ ће идуће године издвојити око 350 до 400 милиона динара за рехабилитацију пута од Неготина ка Зајечару имајући у виду важност овог правца. Ми помажемо локалним самоуправа, сваке године председници општина и градоначелници пошаљу захтеве и ми им помогнемо често и око санирања локалних путева. Наравно путеви I и II реда су у надлежности Путева Србије и ми то и финансирамо.“ изјавио је Зоран Дробњак, в.д. директора ЈП „Путеви Србије“.
Реконструкција дела међународног пута М 24 имаће изузетан значај за житеље не само неготинске већ и суседних општина, истакао је између осталог, Владимир Величковић, председник Привременог органа Општине Неготин.
„Желим да се захвалим у име свих грађана господину Зорану Дробњаку на показаном разумевању и неопходности за рехабилитацијом овог дела пута у нашем крају. Пут је рађен пре тридесетак година, сем крпљења није било већих улагања и зато сматрамо да је и ово један од показатеља да наш Председник Александар Вучић и Влада Републике Србије разумеју потребе источне Србије. Сматрам да ће рехабилитација овог пута бити један од највреднијих подухвата који су урађени у последњих пар година. Ово је један корак напред који се тиче инфраструктуре а надамо се после и побољшања стања у вези потенцијалних инвестиција, да и грађани у нашем крају осете бољитак таласа напретка који се дешава у целој Србији.“
Влада Републике Србије је преко ресорног министарства ове године у нашој општини рехабилитовала деоницу пута ка Речкој у дужини од 2 километара и II фазу пресвлачења пута од Вељкова до Рогљева што ће позитивно утицати на развој туризма у тимочком делу општине.