Вести

Састанак председника Величковића и председника Ђокића

У циљу унапређења сарадње две општине Неготина и Књажевца, у кабинету председника састали су се Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Бобан Стингић, заменик председника, Милан Ђокић, председник Општине Књажевац и Марко Стојановић, помоћник председника Општине Књажевац.
“Ми желимо још више да продубимо сарадњу пре свега на пољима где и једна и друга општина имају исте разлоге сарадње, ту највише мислим на туризам и пољопривреду, а сматрам да је Књажевац далеко одмакао од свих општина у региону на овом пољу. Са господином Ђокићем имамо заиста изванредну сарадњу и желимо да учимо од бољих, то није проблем. Он је вољан да нам изађе у сусрет максимално, што се тиче његових досадашњих искустава и проблематике са којима се сусретао и наравно да желимо да достигнемо резултате које су они направили, јер желимо и ми да будемо једна од напреднијих општина у овом крају, што се тиче области где сматрамо да имамо заједничке интересе. Што се тиче даље сарадње, постоји идеја да је проширимо у областима где можемо заједно да делујемо, и да конкретно, што се тиче туризма, спајимо наше и њихове потенцијале, да то буде једна регионална понуда, где људи који су заинтересовани да овај крај посете имати више могућности, од Старе планине до Дунава.“ изјавио је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.
О значају јачања веза на пољима које повезују обе општине Милан Ђокић, председник Општине Књажевац је изјавио : „Повезивањем наших пољопривредних произвођача, удружења винара, виноградара, пчелара воћара, итекако би допринело да они имају једну бољу, компактнију и компактибилнију понуду на тржишту. Тимочки регионим пуно тога има да понуди и када су у питању природне лепоте, од Сокобање, преко Старе планине, Ртња, па све до Дунава и мислимо да би кроз један заједнички наступ, дефинисањем једног таквог туристичког производа било итекако атрактивно, не само за госте из Србије, већ и за госте из Европе. Ту је и читав низ манифестација од сокобањске прве хармонике, па до Мокрањчевих дана, преко фестивала у Књажевцу, Гитаријаде, које такође могу дапривуку много туриста, а када су тек у питању гастрономски специјалитети, наше винарије, квалитетна вина, то је нешто што сасвим сигурно може да буде једна регионална итекако атрактивна туристичка понуда.“