Вести

У НЕГОТИНСКОМ ЗДРАВСТВЕНОМ ЦЕНТРУ ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ЦЕНТРАЛНОМ СИСТЕМУ ЗА РАЗВОД МЕДИЦИНСКИХ ГАСОВА

Реализацијом пројекта инсталације централног развода медицинских гасова на три одељења Здравственог центра Неготин- пнеумофтизиологије, неурологије и интерном одељењу, у вредности од 8.019.460 динара, значајно је унапређено пружање здравствене неге пацијентима, посебно у време пандемије када је потрошња кисеоника већа него у нормалним условима и олакшан процес лечења медицинском кадру. Пројекат је реализован захваљујући подршци Министарства здравља Републике Србије.

„ Преговори су били у јануару ове године, расписана је јавна набавка и посао су добиле две фирме. Грађевинске радове је обавило Предузеће „Ђердап услуге“ а радове на развођењу система и постављању подстанице Предузеће „Месар техногас“. Систем се састоји од 65 разводних места и обухватио је три клиничка места, одељења неурологије, грудно и интерно. Више нећемо морати да вучемо оне тешке боце са кисеоником, биће много лакше радити са пацијентима који захтевају кисеоничку потпору, особљу, лекарима, поготову сестрама које су годинама да се тако изразим, на својим леђима вукле што мање што веће боце, како би се пружила неопходна медицинска помоћ, а много је боље и пацијентима. Веома смо срећни због обављених радова. Надамо се да ће бити лакше не само у доба пандемије коронавирусом. Ово нам је неопходно за рад и ван пандемије. Захвалани смо на сарадњи предузећима „Ђердап услуге“ и „Месар“, а посебно Министарству здравља Републике Србије што су нам помогли у решењу овог великог проблема.“ истакла је Јасмина Јеленковић, в.д. директора ЗЦ Неготин.

Јеленковићева је истакла да постоји могућност постављања система развода медицинских гасова и у новој болници и то на одељењима хирругије, гинекологије, урологије и ортопедије. Вредност грађевинских радова износи 6.244.620 динара док је постављање самог система изнoсило 1.774.840 динара са ПДВ-ом.
 
 
Izvor:negorin.rs