Вести

У Неготину отворена нова фискултурна сала

Државни секретар Mинистарства за спорт и омладину Предраг Перуничић и председник Општине Неготин Јован Миловановић, пресекли су свечану врпцу и тим чином отворили салу за фискултуру у Основној школи „Бранко Радичевић“.

У обраћању присутнима Предраг Перуничић, државни секретар је изјавио да је на државном нивоу усвојена Стратегија развоја спорта од 2014-2018. године у којој значајно место заузима управо изградња спортске инфраструктуре и да му је драго што је био у прилици да присуствује отварању сале у Неготину.

Председник Миловановић је између осталог поручио да му је драго што је овај посао приведен крају, захваљујући напору ове администрације имајући у виду да су темељи за салу постављени још пре десетак година. „Не желимо да се осбрћемо на проблеме којих је у предходном периоду било,желимо да гледамо и идемо напред. Ова сала биће значајна за развој наше деце и биће на располагању не само ученицима ове школе већ и целом граду.“ рекао је Миловановић.

Отварању сале и пригодном програму који су припремили ученици и наставници школе присуствовали су Љубисав Божиловић, председник СО Неготин, чланови Већа, директори предузећа, институција,школа, колектив школе и ученици.