Вести

У посети NTS „Food“ doo

Јован Миловановић, председник Општине и Надица Васић, заменица председника Општине, обишли су данас радове које на 10 од укупно 14,5 хектара земљишта, закупљеног на јавној лицитацији коју је спровела Општина Неготин, изводи NTS „Food“ doo.

„Све активности које смо спровели прошле године почеле су да дају резултате. Изузетно сам задовољан што су у питању озбиљне фирме, што доказују овим радовима. Треба бити стрпљив, природа посла је таква јер ће за две године доћи до првог рода. Озбиљан приступ у раду који смо показали,позитиван је знак инвеститорима, којима је подршка локалне самоуправе у превазилажењу проблема са којима се сусрећу, веома битна.“ изјавио приликом обиласка председник Јован Миловановић.

Подизање воћњака – јабучара са системом наводњавања и противградном заштитом коштаће око 400.000 евра, колико износи предрачунска вредност инвестиције.

„Садња би требало да крене за 15 дана, значи средином маја, а а завршетак радова је планиран за 25. мај. У петој години очекујемо пун капацитет,60 – 70 тона по хектару рода,од чега би 80 одсто требало да буде род прве класе.“ рекао је Милош Трокић, директор NTS „Food“ doo. 1

4,5 хектара пољопривредног земљишта у државној својини, фирма NTS „Food“, закупила је на 20 година. Планирају да наредном периоду изграде и хладњачу за чување плодова.