Вести

Улагањем у школство улажемо у своју будућност

За само неколико месеци општина Неготин је отклонила неколико важних проблема у градским школама. У одвијање информатичке наставе у Неготинској гимназији коју похађа преко 300 средњошколаца, уложено је близу 1.400.000 динара. Овим средствима набављено је 33 рачунара, 17 монитора, два штампача, видео пројекат, обновљене су клупе и тиме комплетно уређена два информатичка кабинета што је олакшало одвијање наставе.

У Пољопривредној школи „Рајко Боснић“ након пресвлачења асфалтом прилазног пута,набавке аутобуса за превоз ученика, комплетно је реконструисан кров на винском подруму који се урушио пролетос. За ове радове утрошено је близу 6 милиона динара из општинског буџета. Овим улагањем омогућено је коришћење винског подрума у коме се одвија настава производње вина.. У плану је и замена столарија на овој згради у коју није улагано од њеног настанка, крајем деветнаестог века.

Најстарија основна школа у граду може се похвалити новом фасадом у дворишном делу за чије сређивање је из општинског буџета утрошено 3.100.000 динара. Захваљујући пројекту „Модернизација школа“ почетком пролећа биће спроведени радови на школској огради у вредности преко 3 милиона динара захваљујући надлежном министарству, Светској банци и локалној самоуправи.