Вести

УРЕЂЕЊЕ УЛИЦЕ У ШАРКАМЕНУ

Најдужа улица у Месној заједници Шаркамен после неколико деценија добила је нови асфалт. Радови у овом селу део су пројекта уређења улица у неготинским селима који је испланиран пре четири године и успешно се спроводи. Радове у Шаркамену су обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Богдан Гугић заменик председника и Драган Станимировић, председник Савета месне заједнице Шаркамен.
„Настављени су радови, што се тиче општинских радова на пресвлачењу улица у Месној заједници Шаркамен. Имали смо паузу од седам дана, пре свега због квара на финишеру извођача радова „Штрабаг“. Настављамо планираном динамиком радова,данас је Шаркамен, следи Штубик. У Шаркамену се пресвлачи 735 метара пута. Вредност радова износи 3,5 милиона динара што се општинског буџета тиче и 350.000 је прилог мештана који су учествовали како би добили асфалт до својих кућа. Време нас служи што је добро јер посла има доста. Решавамо једно по једно обећање и тиме побољшавамо живот нашим грађанима. Не причамо много већ радимо оно што смо испланирали и договорили .“изјавио је у Шаркамену председник Величковић.
У овом крајинском селу са 120 домаћинстава, према речима председника Месне заједнице, преостало је асфалтирати joш око пола километра улица чиме би се привели крају радови на сеоској путној инфраструктури. „ Мештани су задовољни, не могу да верују шта се дешава јер дуго ништа није рађено што је веома битно. Када су они задовољни и ја сам наравно. Ово је најдужа улица у селу у којој има највише домаћинстава. Тридесет година нико ништа није радио али дошло је руководство које морам да похвалим јер се резултат итекако види.“ рекао је Драган Станимировић, председник Савета МЗ Шаркамен. Након завршетка радова на пресвлачењу асфалтом 735 метара у Шаркамену, екипе ПЗП „Штрабаг“ наставиће са извођењем радова у МЗ Штубик.
Izvor: negotin. rs