Вести

Уручени Уговори о финансирању и суфинасирању програма и пројеката удружења грађана

Јован Миловановић, председник Општине Неготин, уручио је јуче уговоре о финансирању и суфинансирању програма и пројеката којима су удружења грађана аплицирала на Конкурс за доделу средстава удружењима, који је расписала локална самоуправа.

„Поделили смо 27 уговора удружењима грађана која су аплицирала на конкурсу. Ради се о пројектима широког дијапазоna од помоћи рањивим групама грађана до еколошких и култуrолошких пројеката. И ранијих година је споровођен конкурс на основу кога су распоређивана средства удружењима грађана. Новина ове године је то што смо увели темељно планирање буџетских средстава и они су уз сваки пројекат морали да приложе и буџет на основу кога ће се дефинисати трошење средстава. Такође у уговор су убачени чланови који дефинишу обавезу правдања утрошених средстава. Ми ћемо у наредном период пратити њихове активностима и надамо се да ћемо наредних година бити у прилици да издвојимо више средстава за финансирање и суфинансирање оваквих пројеката“ изјавио је Јован Миловановић.

Од 4.700.000 динара колико је Одлуком о буџету за ову годину планирано за дотације невладинима и друштвеним организацијама,4.549.106 динара распоређено је на 27 пројеката удружења грађана.