Вести

УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА СТИПЕНДИЈЕ

Владимир Величиковић, председник Општине Неготин уручио је данас у свечаној сали Неготинске гимназије, уговоре за стипендирање ученика средњих школа и студената. Општина Неготин је обезбедила стипедије за 36 ученика и студената које ће исплаћивати у десет месечних рата.

„ Ово је најбоље улагање, улагање у вас, ваше образовање и резултате.Уједно данас шаљемо и поруку вашим вршњацима да то што ви радите је прави пут, јер знање нема цену.  Сматрам да је ово један од најлепших тренутака за мене као просветног радника и као неког ко је на овој функцији. Ово су највреднији тренуци за будућност и не сумњам да ћете у наредном периоду бити још бољи.“, изјавио је приликом доделе уговора Владимир Величковић, председник Општине Неготин и најавио повећање износа стипендије у наредној години.

Уговоре за стипендије добило је 20 ученика Неготинске гимназије, један ученик  Гимназије у Зајечару, три ученика Уметничке школе ,,Стеван Мокрањац” у Неготину, четири ученика Пољопривредне школе са домом ученика ,,Рајко Боснић”, Буково, и три ученика Техничке школе Неготин. Стипенидије је добило и пет студенткиња Природно- математичког факултета у Крагујевцу - образовни профил: математика, Хемијског факултета у Београду – образовни профил: хемија, Филолошко – уметничког факултета у Крагујевцу – образовни профил: немачки језик и књижевност, Филозофског факултета у Нишу – образовни профил: педагогија, и Електронског факултета у Нишу- образовни профил: електротехника и рачунарство.  

 Износ стипендија за школску 2022/2023. годину износи 7.000,00 динара месечно за студенте, и 4.000,00 динара месечно за ученике средњих школа, а исплаћује се у 10 месечних рата. За стипендирање ученика и студената ове године из буџета Општине Неготин биће издвојено 1.590.000 динара.

 

 

Izvor: negotin.rs