Вести

Уручење уговора удружењима и решења власницима пољопривредних газдинстава

На данашњем пријему, приређеном у Великој сали СО Неготин, Владимир Величковић, председник Општине, уручио је уговоре удружењима и решења власницима пољопривредних газдинстава која су се пријавили на конкурс за средства из Аграрног буџета.
„Драго ми је што ове године је пристигло више захтева него прошле што нам говори да су средства која локална самоуправа одваја за подстицаје у аграру значајна и вама важна за реализацију онога што сте планирали. Пољопривреда и туризам су наши потенцијали и перспектива и локална самоуправа чини напоре да пољопривредним произвођачима и удружењима помогне у јачању и развијању постојећих капацитета. Наш овогодишњи аграрни буџет износи 28 милиона динара а укупна досадашња реализација Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Неготин у 2017. години је 11.510.296 динара. До краја године, биће реализовани сви преостали захтеви, јер има довољно преосталих средстава. И идуће године предвидећемо значајна средства која ће вам помоћи да се бавите послом који изузетно ценимо јер смо свесни колико је труда времена и залагања неопходно уложити и колико је тешко бавити се пољопривредом.“ изјавио је поздрављајући присутне Владимир Величковић, председник Општине Неготин.
За доделу субвенција у 2017. години захтев су поднела 354 пољопривредна газдинства, комисија је до сада обрадила 271, а реализован је 141 захтев, за шта је издвојено 9.196.996 динара. За директна плаћања реализовано је 219 захтева у износу од 1.108.000 динара а за успостављање и јачање удружења у области пољопривреде одобрени су програми за шест удружења у износу од 1.205.300 динара.