Вести

Усвојена Одлука о буџету општине Неготин за 2017.годину

Одборници СО Неготин на седници одржаној у уторак 20. децембра између осталих, усвојили најважнију одлуку за фунционисање локалне самоуправе. Одлуком о буџету за 2017.годину за капиталне инвестиције у општини Неготин биће уложено 291.750.000 динара.

Од најважнијих радова који ће бити спроведени следеће године 50 милиона биће уложено у наставак реконструкција улица Милинкове, Даничићеве, Јована Чакширановића, Бранка Радичевића, Бранка Перића, Браће Југовића и Радета Недељковића, затим 45 милиона динара у реконструкцију саобраћајнице у улици Марка Орешковића, Старине Новака и Синише Станковића, поправку постојећег кишног канала од железничке станице до државног пута Неготин-Радујевац и изградњу кишног канала од главног колектора до мелирационог канала, 18 милиона, изградњу фекалне канализације у Неготину са кућним прикључцима 15 милиона. Средства су одвојена и за санацију и реконструкцију фасаде на згради републичке инспекције, реконструкцију објеката на градском базену, реконструкцију крова на згради Музеја Крајине, II фазу радова на реконструкцији крова Дома здравља. У плану су и израде рампе за особе за инвалидитетом у згради Општинске управе и Дому културе. Ове године повећана су средства за Аграрни буџет и спорт. Одлуком о буџету за 2017. годину укупни расходи и издаци и приходи и примања по свим изворима финансирања износе 1.480.405 000 динара.

Планирани укупни приходи и примања као и укупни расходи и издаци износе 1.187.597 000 динара, а пројекција сопствених и других прихода и расхода буџетских корисника 292.808.000 динара.