Вести

ВЕЛИЧКОВИЋ: "МИ ЋЕМО СЕ БРАНИТИ ИСТИНОМ, ДРУГИ ЋЕ НАПАДАТИ АЛИ СМАТРАМ ДА ЋЕ ИСТИНА УВЕК ДА ДОПРЕ ДО НАШИХ ГРАЂАНА!"

Поводом текста објављеног у Недељнику “Афера” и навода да су др Јасмина Јеленковић, в.д. директорка ЗЦ Неготин и целокупно руководство неготинске здравствене установе поднели оставке на своје функције и осталих неистинитих навода објављених у овом листу, Владимир Величковић, председник Општинског одбора Српске напредне странке Неготин и председник Општине Неготин, одржао је конференцију за новинаре на којој су присуствовали и његов заменик Богдан Гугић, др Гордана Радмановић, управник болнице, др Јовица Илић управник Дома здравља, др Александра Пауновић, помоћник директора за Дом здравља и Марија Каталинић, помоћник директора за болницу. На конференцији су оповргнути наводи да је са в.д. директорком и главним сестрама здравствене установе, болнице и Дома здравља, комплетан менаџмент ЗЦ Неготин дао оставке на своје функције.

”С обзиром да је у неким медијима изашла информација да пљуште неке оставке у Здравственом центру руководства и медицинског особља због неког “малтретирања од стране челника локалне самоуправе, као и челних људи Општинског одбора СНС Неготин” и да је ово руководство које седи овде, поднело оставку на своје функције, замолио сам руководство, лекаре, да присуствују данашњем демантију, да би скинули фаму око те изјаве. Желимо да информишемо грађанство, да лекари и часни људи који обављају те функције нису поднели поменуте оставке, иако сам у разговору са њима добио информацију да су питани од стране в.д. директора госпође Јасмине Јеленковић да поднесу оставке,у четвртак и петак. У питању су дегутантне лажи и да колико ја имам сазнања, сем в.д. директорке и три главне сестре Здравственог центра, Дома здравља и болнице нико други није поднео никакву оставку, нити је желео да учествује у овој маскаради којом је одлазећа директорка, с обзиром да је поднела оставку, направила као један гаф, а желела је да уплете и људе који свој посао обављају одговорно, како у Здравственом центру, локалној самоуправи и Општинском одбору наше странке.” истакао је Величковић.


Председник Величковић је замолио медије да се његове речи објаве таксативно, јер како је истакао, да као одговорни људи, људи који обављају функције у Здравственом центру, локалној самоуправи и Српској напредној странци у Неготину, имају одговорност према грађанима општине Неготин и да следе политику коју председник Републике Александар Вучић спроводи, у жељи да помогнемо нашим грађанима.

“ Могу да кажем да сам пресрећан био када је председник Вучић најавио да ће у наш Здравствени центар стићи мамограф, као и одређене инвестиције које очекујемо, првенствено мислим на реконструкцију Дома здравља, од стране Републике Србије преко Министарства за јавна улагања. Истаћи ћу и набавку санитетског возила, две гинеколошке столице, и остале опреме коју смо спровели уз подршку Министарства за рад и министарке Дарије Кисић. Ово је добра ствар за наш Здравствени центар и наше суграђане. Увек смо се трудили и трудићемо се да докле год имамо подршку наших суграђана радимо на побољшању здравствене заштите и услуга центра ка крајњим корисницима, нашим суграђанима. Као водећа и највећа странка у Србији, као руководство Општинског одбора залагали смо се да побољшамо рад установе и дали смо поверење госпођи Јасмини Јеленковић, и ниједног тренутка нисмо размишљали да ће ово бити окренуто у овом смеру и на овај начин,мислим на наводе да су били малтретирани, терани да раде неке нечасне радње у свом послу. Сматрам као одговоран човек, да свако ко добије функцију из било које области, стручнији је него било ко, био он на челу општинског одбора или општине, и да не може боље познати струку од стручног човека. Сматрам да та слобода мора да се да сваком, и наравно, уз било коју потребу да ми као локална самоуправа помогнемо, увек смо били на располагању и никада нисмо били ти који ће да праве неку причу која би требало да их усмерава у њиховом деловању, а на штету њихових функција и потреба установе. Слобода мора да се да, а ми смо ту да помогнемо, како на локалном тако и на републичком нивоу, уз сугестију шта је потребно учинити за бољитак, због наших грађана”, рекао је Величковић и додао да је текстом и оптужбама био затечен. “Као човек ја сам затечен, а после као функционер и као неко ко се бави одговорним послом у интересу грађана који су дали нама подршку. Затечен само оваквим инсинуацијама, клеветама и дискредитацијом моје части и угледа, као човека ко представља Српску напредну странку у општини Неготин и првог човека локалне самоуправе. У своје, име мог заменика и ових лекара који овде одговарају за свој рад, тврдим да савесно раде своје послове у Здравственом центру и на својим функцијама. Мислим да је ово потез очајника који покушава да у неком тренутку буде било ко други крив, само не неко ко је имао указано поверење и у том неком делу направио неке погрешне кораке.”, додао је Величковић. Заменик председника Богдан Гугић је истакао да није вршен притисак на менаџмент Здравственог центра што потврђује и њихово присуство на конференцији за новинаре.

“Пошто смо нападнути председник и ја да вршимо атак на руководство Здравственог центра Неготин, као што видите пред вама је цело руководство Здравственог центра без в.д, директорке, а др Александра Пауновић, др Јовица Илић и др Гордана Радмановић су и одборници Српске напредне странке у СО Неготин. То потврђује да нема никаквог притиска, да нема никакве смене . Да је било некаквих атака на њих не би седели овде, не би били одборници у СО Неготин, нити се неко мешао у рад. Ми као локална самоуправа смо ту да им помогнемо, изнађемо финансијска средства, да помогнемо да центар функционише што боље, а на њима је да руководе центром на задовољство свих грађана. Од нас су увек имали помоћ, колико год смо могли, финансијске, материјалне и друге. Никакво кадрирање с наше стране није било, нити смо ми неког постављали. Оваквих напада биће још, с обзиром да ће избори бити 17. децембра. Почела је кампања прљаво, али ми ћемо водити поштену и искрену кампању. Оваквим лажима и инсинуацијама нећемо да се користимо.”, истакао је Гугић. Председник Величковић је поручио да ће се за разлику од осталих који се служе клеветана, увек бранити само истином.

“Ми ћемо се бранити истином, други ће нападати клеветама, али сматрам да ће истина увек да допре до наших грађана и да буде једина мерљива у било каквом суду које ће грађанство да донесе. Бранићемо се нашим делима, обећањима које смо дали грађанима у жељи да све проблеме решимо. До сада смо доста тога и решили, али имамо још две године мандата у локалу, и сматрам да ћемо уз подршку државе решити најбитније ствари које смо дали као обећање на претходним локалним изборима, за Неготин који у сваком погледу иде напред и сваким даном, годином решавамо проблем по проблем. Никада нисмо ишли са лажним обећањима неким лажним изјавама. Као одговорни људи бранићемо се аргументима, чињеницама против оваквих инсинуација, али и убудуће ако их буде било. Немамо никаквих проблема да пред свима кажемо оно како јесте.”

У наставку конференције за новинаре др Гордана Радмановић, управник болнице, др Јовица Илић управник Дома здравља, др Александра Пауновић, помоћник директора за Дом здравља и др Марија Каталинић, помоћник директора за болницу потврдили су да никакве оставке нису поднели нити потписали, нити су имали такве намере.