Вести

ВЛАДИМИР ВЕЛИЧКОВИЋ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ НЕГОТИН

На данашњој конститутивној седници Скупштине општине Неготин верификовани су мандати 45 одборника новог сазива. За председника СО Неготин изабран је мг Милан Уруковић, заменика председника ,Богдан Гугић и секретара, Драгослав Нинић. Присутни одборници су већином гласова за председника Општине Неготин изабрали Владимира Величковића, дипломираног педагога физичке културе, носиоца листе „Александар Вучић- Српска напредна странка- Социјалистичка партија Србије-Ивица Дачић“,. За заменика председника Општине изабрана је Мерлина Селенић, дипломирани економиста.
Захваливши се на указаној подршци поверењу председник Величковић је најавио реализацију више пројеката који ће утицати на побољшање квалитета живота грађана.
„ Превремени избори су нам омогућили да стартна позиција буде боља. Реализација реконструкције пет улица у вредности од 130 милиона је у току. Уз помоћ Министарства привреде Републике Србије, које нам помаже у санацији Даничићеве, ове године још седам улица добиће комплетно нови изглед. С лепшим временом почеће и санација објекта на градском базену и што је најважније ове године радиће се на реконструкцији деонице пута од Неготина ка Зајeчару. Ови пројекти од изузетне важности, који ће нашу општину учинити приступачнијом и утицати на побољшање квалитета живота грађана, наши су приоритети. Од капиталних инфраструктурних радова очекујемо наставак реконструкције пута Михајловац- Кусјак и деонице у тимочком делу од Рогљева до Рајца и коначно уређење плаже на Кусјаку. Желимо да пивнице које су јединствене у Србији постану прави туристички бренд, не само нашег краја, већ целе земље и озбиљно ћемо радити на проналажењу средстава за њихово уређење. Комасација у тимочком делу општине је приоритет, како бисмо помогли унапређење виноградарства и винарства по коме нас препознају јер то је једна од наших највећих шанси. Наш приоритет у наредном периоду биће и даље, пружање подршке развоју пољопривреде, сточарства, воћарства, пчеларства јер ако имамо само у виду да смо заједно са републичким, субвенцијама успели да на територији оба округа постанемо најозбиљнији произвођачи меда и пчелињих производа говори нам да смо на добром путу. То потврђују 12 хиљада кошница и 157 породица које се баве производњом меда. Брига о угроженим категоријама становништва је императив као и брига о најмлађима и стварање услова за напредак младих који су наш приоритет, улагањем у образовање, културу и спорт.“ поручио је Величковић и позвао све представнике локалне самоуправе, институција и предузећа да буду прави сервис грађана.
На данашњој седнци СО Неготин за чланове Општинског већа изабрани су Далибор Машић, спортски радник, Драгиша Радуловић, дипломирани политиколог, Татјана Панић, економиста, Далибор Ранђеловић, дипломирани инжењер пољопривреде, Слободан Динуловић, дипломирани инжењер за телекомуникације, Драган Радосављевић, дипломирани инжењер пољопривреде, Зоран Пуслојић, лекар, Радиша Младеновић, дипломирани инжењер технологије и Синиша Гагић, дипломирани инжењер индустријске информатике.