Вести

Зорана Михајловић у Неготину

Проф. др Зорана Михајловић, потпредседница Владе, министарка грађевине, инфраструктуре и саобраћаја и потпредседница Српске напредне странке посетила је данас Неготин. У центру града дочекали су је Миодраг Кнежевић, начелник Борског округа, Јован Миловановић, председник Општине, повереници СНС Неготин, чланови Већа, одборници, директори институција. Током шетње центром Неготина разговарала је са окупљеним грађанима, симпатизерима, активистима и члановима странке.

Михајловић је на штанду СНС у Неготину рекла да ће се радити на обнови пута од Зајечара до Неготина и да ће на територији Неготина прошле и ове године бити укупно уложено 280 милиона динара у путну инфраструктуру.

“Нешто о чему се прича већ 20 година јесте тзв. Коридор Исток, у дужини од 140 километара. Радићемо пројектно-техничку документацију и студију изводљивости у наредних неколико месци и видети колико је потребно инвестирати да би тај коридор био завршен, али морамо да кренемо”, рекла је Михајловић.

Она је подсетила да се Коридор 10 завршава крајем ове године и да ће аутопутем од Београда до Чачка на Коридору 11 моћи да се иде већ следеће године.

“Тако ћемо исто да кренемо и са изградњом Коридора Исток”, казала је Михајловић.

Тај коридор треба да повеже Коридор 4 у Бугарској и Коридор 10 у Србији. Реч је о мултимодалном саобраћајном коридору који упоредо обухвата друмски, железнички и речни саобраћај.

У оквиру друмског је предвиђена градња 140 километара аутопута који би се надовезао на постојећи Коридор 10 преко Пожаревца, Мајданпека и Неготина и излазио би на српско-бугарско-румунску тромеђу.

Што тиче железнице, предвиђена је изградња око 20 километара пруге између Неготина и Видина.

“Много смо урадили у претходне две године, али није довољно. Можемо ми много више, брже и боље и зато вас у име СНС позивам да дате поверење СНС и председнику странке Александру Вучићу да наставимо реформе, да још брже и више радимо, са још више енергије”, нагласила је потпредседница СНС.